Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parques de Cataluña  > NOVES OPORTUNITATS I REPTES ...
 
Lunes, 25 de septiembre de 2017

La redacció del Pla estratègic sobre educació i voluntariat ambiental als parcs naturals (2018-2021) representa el punt de partida de futures accions de divulgació i conscienciació ambiental.

NOVES OPORTUNITATS I REPTES SOBRE EDUCACIÓ I VOLUNTARIAT AMBIENTAL AL PARATGE NATURAL DE POBLET


Activitat de coneixença de l'entorn

Des de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural (Departament de Territori i Sostenibilitat), a qui li pertoquen les competències de gestió dels parcs naturals, i per tant el foment i la planificació de les activitats d’educació i voluntariat ambiental, s’està treballant en la redacció del Pla estratègic sobre educació i voluntariat ambiental als espais naturals de protecció especial (ENPE) de Catalunya.

El nou Pla estratègic:

El Pla estratègic sobre l’educació i voluntariat ambiental establirà per a un període de quatre anys (2018-2021) un seguit d’accions clau centrades en les activitats d’educació i de voluntariat ambiental que tenen lloc en els 14 ENPE de Catalunya: Aiguamolls de l’Empordà, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Alt Pirineu, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, Capçaleres del Ter i del Freser, Delta de l’Ebre, els Ports, l'Albera, Mas de Melons i Secans de Lleida, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Poblet, Serra de Montsant i Zona Volcànica de la Garrotxa.

Partint d’una visió conjunta però considerant les particularitats ambientals, socials i geogràfiques de cada Parc, es pretén millorar i enfortir aquests dos aspectes claus en la gestió d’un parc natural i cabdals per la conscienciació ambiental de la societat.

El procés participatiu:

S’ inicia ara la fase de participació pública que s’articula mitjançant dos elements: un formulari de propostes en línia, perquè qualsevol persona interessada pugui fer arribar aportacions en relació amb els continguts de la proposta i quatre tallers territorials, en els que s’hi han expressament convidat als agents que actualment tenen una relació directa amb els dos aspectes centrals del Pla: l’educació i el voluntariat ambiental.

Per fer les aportacions a través del formulari de propostes en línia heu  d’accedir a la web parcsnaturals.gencat.cat en la que trobareu un link amb tot la informació del Pla. D’altra banda, s’aconsella assistir al taller territorial de la vostra zona, emplenant abans la inscripció que la trobareu dins el web de mediambient.gencat.cat.