Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Viure-hi  > Parcs de Catalunya en Street View
 

Els Parcs de Catalunya en Street View

Tres punts d'initenararis diferents
Les millors rutes dels Parcs de Catalunya en Street View a només un clic

Els amants del senderisme, la natura i els espais protegits, i la ciutadania en general, poden programar ara les seves rutes als Parcs de Catalunya amb una visita virtual prèvia.

Més de 150 km de senders i 200.000 fotografies permeten recrear les 21 rutes naturals més espectaculars de diversos Parcs de Catalunya.

Aquesta publicació de diverses rutes pels Parcs de Catalunya a Street View és fruit del conveni de col·laboració entre la multinacional nord-americana Google i la Generalitat de Catalunya, signat el mes de maig de 2014.


Parcs de Catalunya i Google Maps

Ja són visibles en format Street View i es poden recórrer virtualment dins Google Maps un total de 21 rutes de senderisme pels Parcs de Catalunya que gestiona el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Alt Pirineu; Cadí-Moixeró; Pedraforca; Cap de Creus; Montgrí i Illes Medes; l’Albera; Serra de Montsant; els Ports; i Delta de l'Ebre

Aquests senders i les imatges que ofereixen aquests entorns privilegiats han estat gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica (Trekker) de Google. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització desenvolupat des del mes de maig de 2014 fins ara amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic dels espais protegits de Catalunya.

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament d'Agricultura i el personal tècnic dels Parcs de Catalunya, (que aporten el coneixement sobre les rutes i els indrets amb major valor i biodiversitat dels Parcs), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació i, finalment, el personal tècnic de Google que aporta la tecnologia Trekker i la cessió dels equips que fan possible la publicació de les rutes a la plataforma Google Maps en format Street View.

Tecnologia Trekker

Google Street View ofereix l'accés virtual a aquestes 21 rutes de senderisme pels Parcs Naturals de Catalunya gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir.

Catalunya ha estat la primera Administració pública a Europa a signar aquest acord amb Google. En aquet sentit, ja va ser notícia per l'ús d'aquesta tecnologia l'abril de 2014, quan es van publicar a Google Maps, amb la tecnologia Street View, imatges panoràmiques de 16 dels principals monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat a través del Departament de Cultura i del CTTI, i posteriorment a l'agost del mateix any amb la publicació dels 40 racons més inèdits de la costa catalana, en una iniciativa promoguda en la mateixa línia pel Departament d'Empresa i Ocupació i el CTTI amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme.

Físicament, el Trekker és una “motxilla” d'1,2 metres i 18 quilos de pes, que du incorporada una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Aquestes imatges, un cop processades, s'incorporen a Street View, disponible dins Google Maps.

Aquesta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, està permetent que tothom pugui accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d'un ordinador, i obre les portes a possibilitats de promoció d'espais d'interès turístic, paisatgístic i cultural inimaginables fins fa molt poc temps.

21 rutes dels Parcs de Catalunya en format Street View


Data d'actualització: 06.07.2015