Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Viure-hi  > Millora d'infraestructures
 

Millora d'infraestructures

Un parc ha de gaudir d'unes infraestructures i un entorn adaptats al visitant i a la gent del territori. És per aquesta raó que el Departament destina un gran esforç a la creació, el manteniment i la millora d'una xarxa d'equipaments i infraestructures en cada un dels espais naturals de protecció especial (ENPE) declarats per la Generalitat de Catalunya.

Els espais naturals de protecció especial disposen de brigades encarregades del manteniment de les infraestructures i de la millora i la recuperació de l'entorn natural de l'espai.

Les principals tasques englobades dins la millora d'infraestructures que realitzen aquests equips són:

[buit]
Manteniment o millora d'àrees recreatives

Preveu els treballs de neteja de les àrees, retirada d'escombraries, deixalles i restes en general, així com el manteniment dels elements estructurals que hi siguin presents (taules i bancs, barbacoes, papereres, etc.). Es tracta en general de treballs executats de forma manual.
[buit]
Manteniment o millora d'instal·lacions

Manteniment de les instal·lacions i centres d'interès de l'espai protegit. Es tractaria en general de centres d'informació, oficines dels parcs, aparcaments, miradors, punts de guaita, elements de senyalització, etc.
[buit]
Manteniment o millora d'itineraris

Eliminació de la vegetació que va envaint les traces dels recorreguts dels itineraris i senders, i substitució o reparació dels elements de senyalització.
[buit]
Manteniment o millora d'elements patrimonials 

Treballs de manteniment, restauració o millora de fonts, abeuradors, murs, hàbitats degradats, etc.

Data d'actualització: 13.01.2011