Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Viure-hi  > Desenvolupament local  > Agricultura i ramaderia
 

Agricultura i ramaderia

L'activitat del sector primari es reconeix com un element clau per a la conservació dels espais naturals protegits, especialment pel que fa als ecosistemes naturals i el paisatge, estretament vinculats i dependents dels usos del sòl que s'hi practiquen.

Ramaderia bovina extensiva a l'alta muntanya
L'objectiu comú dels parcs i paratges naturals enfront d'aquest sector és el de compatibilitzar l'activitat del sector primari amb els objectius de conservació de l'espai en si. Per tant, i en aquest sentit, es treballa en la creació d'eines que permetin millorar l'activitat del sector primari i que alhora aquesta es realitzi amb el mínim impacte possible sobre el medi natural.

El tipus de suport a aquests sectors s'estructura segons les característiques agroramaderes de cada espai, ja que el tipus d'agricultura i ramaderia que es dóna en cada un dels espais naturals de protecció especial catalans és heterogeni i, per tant, és un tret característic i distintiu. Aquest fet comporta que el disseny de moltes de les actuacions sigui a escala de parc (actuacions dissenyades i adaptades segons l'espai). Tot i així, també es treballa en una sèrie de projectes a escala global, sobre el sector agrícola i ramader del conjunt d'espais naturals de protecció especial catalans.

Paral·lelament a aquests projectes, els equips de manteniment dels espais naturals destinen un gran esforç al suport del sector primari realitzant actuacions com la construcció d'abeuradors i de tancats per protegir el ramat o els conreus de la fauna salvatge, el control d'espècies invasores, etc.

Data d'actualització: 07.09.2009