Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Viure-hi
 

Viure-hi

La gestió dels espais naturals de protecció especial no seria completa si només es conservessin els valors naturals i se'n fomentés l'ús i el gaudi públic. El tercer eix de gestió fonamental als parcs i paratges naturals és la millora de les condicions de vida de la població local.

Aquest aspecte, que està en contínua evolució, s'expressa avui en dia en diferents línies de treball. D'una banda, segueix sent necessari millorar i efectuar el manteniment de les infraestructures d'aquests pobles rurals. De l'altra, es potencia una línia d'ajuts adreçats a afavorir pràctiques agropecuàries, de divulgació o de millora dels equipaments que sorgeixin de la iniciativa dels particulars, organitzacions socials i ens locals.

En tercer lloc, s'impulsen accions i estratègies per tal de fomentar els sectors econòmics que poden beneficiar-se del valor afegit que representa l'espai protegit.

L'objectiu de tot plegat és avançar cap a un desenvolupament sostenible de les poblacions rurals, i evitar que s'accentuï el desequilibri territorial i econòmic que Catalunya pateix a causa del pes de la gran ciutat central.