Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Els Ports  > Visiteu-nos  > Pobles
 

Enllaços relacionats

Els pobles del Parc

Els municipis que formen part del Parc Natural dels Ports tenen els seus nuclis de població situats fora dels límits del Parc, a la part baixa dels diferents vessants del massís. Cada un dels pobles ofereix una via d'entrada a l'espai natural.

Als pobles trobareu allotjaments a la vostra mida: albergs, cases de pagès, hotels, càmpings, etc. A l'hora de menjar, descobriu la gastronomia local. Cada poble té els seus restaurants amb cuina de la terra. Conèixer les diverses cares d'aquest territori tan feréstec, allotjat al caliu de la seva gent, és una molt bona opció per al visitant.


Alfara de Carles

Alfara de Carles

Poble tranquil situat al bell mig del Parc Natural dels Ports, al Baix Ebre, envoltat de muntanyes. S’hi troba el Centre d’Educació Ambiental del Parc. Podeu visitar els Ports des del Toscar o la Font Nova d’on parteixen diferents itineraris. Són conegudes les ramaderies de bous braus.

 

Arnes

Poble petit i encantador de la Terra Alta. És molt aconsellable passejar pels carrers de l’antiga vila, visitar el Centre d’Interpretació de la Mel i la Festa de la Mel al maig. A la vora del riu Algars trobem l’ermita de Santa Madrona amb una àrea recreativa i l’embassament de la Palanca, on tradicionalment la gent del poble pren el bany. També podeu fer excursions als Estrets d’Arnes i al Toll del Vidre.

 

Horta de Sant Joan

Poble de la Tera Alta amb un ric patrimoni històric. Es pot passejar pel nucli antic i visitar el Centre Picasso i l’Ecomuseu dels Ports, entre altres. A la vora del poble perdura l’arbre més vell de Catalunya, una olivera anomenada Lo Parot. A l’interior dels Ports, l’àrea de lleure de la Franqueta és un punt de partida de diversos itineraris.

 

Mas de Barberans

Està ubicat a la comarca del Montsià,  com un mirador natural sobre la plana de la Galera i el delta de l’Ebre. S’hi pot visitar el Museu de la Pauma durant tot l’any i la Fira dels Artesans a l’agost. A pocs quilòmetres del poble hi ha l’àrea de lleure de la Vall, punt de partida de diferents itineraris.

 

Paüls

Poble petit del Baix Ebre amb carrers estrets i costeruts dalt d’un turó on les cases es disposen esgraonades. Des del mateix poble i entre camps de cireres es pot anar fins a l’àrea recreativa i l’ermita de Sant Roc. Al juny se celebra la Fira de la Cirera.

 

Prat de Comte

Situat just a la falda dels Ports, acull el Centre de visitants del Parc a la Terra Alta. A l’octubre, durant la Festa de l’Aiguardent, encara s’hi destil·la aiguardent de forma tradicional. A pocs kilòmetres trobem l’àrea de la vall de la Jepa, la via verda i el Santuari de la Fontcalda.  Podem endinsar-nos als Ports des de l’àrea del Molí, seguint els  itineraris senyalitzats, o pel GR fins al Tossal d’Engrilló, des d’on es gaudeix d’una de les millors vistes de les Terres de l’Ebre.

 

Roquetes

Ciutat que acull la Seu administrativa i el Centre de visitants del Parcal Baix Ebre. Des de Roquetes s’accedeix al mirador del Portell, a l’àrea recreativa de cova Avellanes i al cim del mont Caro, que amb 1.441 m és el més alt dels Ports.

 

La Sénia

És el poble més meridional del Parc, conegut per les fàbriques de mobles. Hi trobem el Centre de Visitants del Parc al Montsià. L’accés principal als Ports es realitza pel barranc de la Fou on trobem una àrea de lleure i itineraris. El mateix camí ens porta a la Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports.

 

Tortosa

És la capital de la comarca del Baix Ebre i centre comercial i de serveis. S’estén als dos costats del riu Ebre i té un nucli històric de gran importància i bellesa. L’accés més directe als Ports és en direcció als Reguers, nucli de població de Tortosa ubicat als peus del massís. La seva posició sobre la plana enmig de camps d’oliveres i garrofers li ofereix una perspectiva privilegiada del vessant marítim dels Ports.

  • Tortosa  

    Web oficial de l'Ajuntament de Tortosa (Baix Ebre)

 
Data d'actualització: 14.12.2015