Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Els Ports  > Visiteu-nos  > Pobles
 

Els pobles del Parc

Els municipis que formen part del Parc Natural dels Ports tenen els seus nuclis de població situats fora dels límits del Parc, a la part baixa dels diferents vessants del massís. Cada un dels pobles ofereix una via d'entrada a l'espai natural.

Als pobles hi ha allotjaments de diferent tipologia: albergs, cases de pagès, hotels, càmpings, etc. A l'hora de menjar, descobriu la gastronomia local; cada poble té els seus restaurants amb cuina de la terra.

Conèixer les diverses cares d'aquest territori tan feréstec, allotjat al caliu de la seva gent, és una molt bona opció per al visitant.


Alfara de Carles

Alfara de Carles
Alfara de Carles

BAIX EBRE
Poble envoltat de muntanyes situat enmig del Parc Natural dels Ports. Hi ha el Centre d’Educació Ambiental del Parc. Es poden visitar els Ports des del Toscar o la Font Nova d’on parteixen diferents itineraris. 

 

Arnes

Arnes
Arnes | Foto: Bruno Durán

TERRA ALTA
És molt aconsellable passejar pels carrers de l’antiga vila, parar-se davant la façana renaixentista de l'Ajuntmanet i visitar el Centre d’Interpretació de la Mel. Al maig se celebra la Festa de la Mel. Prop del poble, a la vora del riu Algars trobem l’ermita de Santa Madrona amb una àrea recreativa i l’embassament de la Palanca, on tradicionalment la gent del poble pren el bany. També podeu fer excursions als Estrets d’Arnes i al Toll del Vidre.

 • Arnes  

  Web oficial de l'Ajuntament d'Arnes (Terra Alta)

 

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan
Horta de Sant Joan | Foto: Bruno Durán

TERRA ALTA
Poble amb un ric patrimoni històric. Es pot passejar pel nucli antic i visitar el Centre Picasso i l’Ecomuseu dels Ports, entre altres. A la vora del poble perdura l’arbre més vell de Catalunya, una olivera anomenada Lo Parot. A l’interior dels Ports, l’àrea de lleure de la Franqueta és un punt de partida de diversos itineraris.

 

Mas de Barberans

Mas de Barberans
Mas de Barberans

MONTSIÀ
Està ubicat com un mirador natural sobre la plana de la Galera i el delta de l’Ebre. S’hi pot visitar el Museu de la Pauma i a l'agost hi té lloc la Fira de les Fibres Vegetals i el Racó dels Artesans. A pocs quilòmetres del poble hi ha l’àrea de lleure de la Vall, punt de partida de diferents itineraris.

 

Paüls

Paüls
Paüls

BAIX EBRE
Poble ubicat en un turó on les cases es disposen esgraonadesde en carrers estrets i costeruts. Des del mateix poble i entre camps de cireres es pot anar fins a l’àrea recreativa i l’ermita de Sant Roc. Entre finals de maig i principis de juny se celebra la Festa de la Cirera.

 • Paüls  

  Web oficial de l'Ajuntament de Paüls (Baix Ebre)

 

Prat de Comte

Prat de Comte
Prat de Comte

TERRA ALTA
Situat just a la falda dels Ports, acull el Centre de visitants del Parc a la Terra Alta. A l’octubre, durant la Festa de l’Aiguardent, encara s’hi destil·la aiguardent de forma tradicional. A pocs kilòmetres hi ha l’àrea de la vall de la Jepa, la via verda i el Santuari de la Fontcalda. Podem endinsar-nos als Ports des de l’àrea del Molí, seguint els itineraris senyalitzats o pel GR fins al Tossal d’Engrilló que té una de les millors vistes de les Terres de l’Ebre.

 • Prat de Comte  

  Web oficial de l'Ajuntament de Prat de Comte (Terra Alta)

 

Roquetes

Roquetes

BAIX EBRE
Ciutat que acull la Seu administrativa i el Centre de visitants del Parc al Baix Ebre. Des de Roquetes, pujant per la carretera del Caragol i passat el mirador del Portell, s'accedeix a l’àrea de cova Avellanes i al cim de Caro, que amb 1.441 m és el més alt del massís i de la província de Tarragona. Val la pena pujar fins el mirador de Caro i fer algun dels itineraris senyalitzats a la zona.

 • Roquetes  

  Web oficial de l'Ajuntament de Roquetes (Baix Ebre)

 

La Sénia

La Sénia

MONTSIÀ
És el poble més meridional del Parc, conegut per les fàbriques de mobles. Hi trobem el Centre de Visitants del Parc al Montsià. L’accés principal als Ports es realitza pel barranc de la Fou on trobem una àrea de lleure i itineraris. El mateix camí ens porta a la Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports.

 • La Sénia  

  Web oficial de l'Ajuntament de la Sénia (Montsià)

 

Tortosa

Tortosa

BAIX EBRE
És la capital de la comarca del Baix Ebre i centre comercial i de serveis. S’estén als dos costats del riu Ebre i té un nucli històric de gran importància. L’accés més directe als Ports és en direcció als Reguers, nucli de població de Tortosa ubicat als peus del massís. La seva posició sobre la plana enmig de camps d’oliveres i garrofers li ofereix una perspectiva privilegiada del vessant marítim dels Ports.

 • Tortosa  

  Web oficial de l'Ajuntament de Tortosa (Baix Ebre)

 
Data d'actualització: 31.08.2017