Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Normes


Normes al parc natural marí

Al parc natural marí

L'arxipèlag de les Medes està format per set illots i diversos esculls. La mar que els envolta constitueix un indret d'extraordinari valor biològic tant per la diversitat com per la densitat d'espècies que s'hi troben. La peculiar morfologia del fons i l'existència de nombrosos tunels i coves incrementen l'atractiu d'aquest espai protegit.

Des dels fons coral·ligens, on destaquen el coral vermell i les gorgònies, fins als herbeis de posidònia, la varietat d'éssers vius és enorme: esponges, garotes, estrelles de mar, pops, llagostes, etc. Dels peixos, cal remarcar la presència, entre d'altres, d'orades, sards, corballs, salpes, congres i especialment de meros amb exemplars de mides considerables.

Les costes del Montgrí també presenten uns valors excepcionals. Els penya-segats, esculls i petites badies són hàbitat de moltes d'aquestes espècies i comunitats tant bentòniques (fixes al substrat) com pelàgiques (mòbils). Això els va merèixer la declaració de Parc Natural també per la zona marina.

 

Pesca recreativa al Parc

Pesca recreativa al Parc
 
 

Normes al parc natural terrestre

Al parc natural terrestre

Les platges naturals són un valor que cal preservar. El Parc Natural inclou 6 km de platges naturals que encara conserven la seva funcionalitat i constitueixen una de les poques excepcions de la costa catalana.

Les platges i les dunes formen part d'un mateix sistema. Les dunes acumulen una reserva natural de sorra i fan una important funció de defensa de costa.

Per mantenir les platges, hem de conservar les dunes!

 
Data d'actualització: 14.06.2016