Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > #SetmanaNatura amb la ...
 
Dijous, 31 de maig de 2018

#SetmanaNatura amb la Biblioteca municipal de Castelló d’Empúries

La Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries col·labora amb el Centre de Documentació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb la Setmana de la Natura, del 24 de maig (Dia Europeu dels parcs) al 5 de juny (Dia del Medi Ambient)


biblio
Flor de simi (Orchis simia). Foto: @montsevolcanica (CDPNGarrotxa)

La Setmana de la Natura és una de les efemèrides ambientals que la xarxa de centres amb documentació ambiental de  Catalunya commemorem aquest 2018. Per això una dotzena de parcs de Catalunya hem establert col·laboracions amb les biblioteques més properes, i hem previst de celebrar diferents activitats, com explicació de contes, presentacions de llibres, xerrades, exposicions i tallers de fauna, flora o natura en general...

La iniciativa vol transmetre més consciència ambiental i, alhora, donar a conèixer el contingut ambiental d'aquests equipaments del nostre territori. Per potenciar i donar més èmfasi a la celebració d’aquesta efemèride s’ha plantejat unir esforços i coordinar activitats entre parcs i les biblioteques públiques que els queden properes.

Al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, amb la col·laboració de DocAmbCat, del Departament de Cultura, de la Xarxa de Custòdia del Territori, del Centre de Documentació de Medi Ambient de Barcelona, hem previst una activitat amb la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries: el Dijous 31 de maig a les 17,00 h es durà a terme l’activitat de contes musicats i taller de retrats amb materials reciclats “El gripau blau descobreix la natura”. Aquesta activitat, que  està dirigida a nens a partir de 4 anys, anirà a càrrec de la companyia Sal d’Olot i cal realitzar inscripcions prèvies a la biblioteca.

Paral·lelament la biblioteca ha elaborat una guia amb una selecció bibliogràfica de documents en relació a aquest àmbit temàtic i un petit aparador sobre la natura.

Us convidem a gaudir de múltiples activitats previstes, totes gratuïtes, on es distribuiran punts de llibre, braçalets, llibres, retallables, plànols-guia... segons l’activitat.