Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Publicat el document de retorn ...
 
Dijous, 26 d'abril de 2018

Publicat el document de retorn del procés de participació Starlight del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Pla d’acció per prevenir la contaminació acústica i lumínica del Parc.


Starlight
Foto: "Nit sota els estels" de Toni Fernández (Arxiu del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici).

En el web trobareu publicat el document de retorn a les propostes recollides del procés de participació ciutadana Starlight al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Totes les propostes han estat valorades per a la seva incorporació en el Pla d’acció participatiu que es lliurarà, juntament amb la resta de documentació, per a la candidatura Reserva i Destinació turística Starlight del Parc. Les 184 propostes resultants del procés s’han agrupat temàticament en 85 propostes, de les quals un 72% s’han acceptat total o parcialment.

La Fundació Starlight ha creat un sistema de certificació, mitjançant el qual s'acrediten aquells espais que tenen una excel·lent qualitat de cel i que representen un exemple de protecció i conservació. Aquest sistema de certificació està recolzat pel programa MAB de la UNESCO, l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i la Unió Astronòmica Internacional (IAU). Concretament, una reserva Starlight és un espai natural protegit en què s’estableix un compromís per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. Una destinació turística Starlight és un lloc visitable el qual també gaudeix d’una excel·lent qualitat del cel fosc per tal de poder contemplar el firmament i és, a la vegada especialment apte per a desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural.

Al juliol, un cop finalitzat el procés per aconseguir aquestes certificacions, es publicarà al web el pla d’acció resultant.