Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Nomenen el Sr. Lluís Paluzie ...
 
Dijous, 26 de juny de 2014

Nomenen el Sr. Lluís Paluzie Mir, membre històric de la Junta de Protecció del PNZVGarrotxa, Soci d’Honor de la Institució Catalana d’Història Natural

La Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) reconeix la tasca naturalista de Lluís Paluzie Mir


Nomenen el Sr. Lluís Paluzie Mir, membre històric de la Junta de Protecció del PNZVGarrotxa, Soci d’Honor de la Institució Catalana d’Història Natural

El dimecres 25 de juny fou nomenat Lluís Paluzie Mir Soci d’Honor de la ICHN en un acte que es va dur a terme durant l’Assemblea General de la Institució, a la sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans.

Va néixer a Barcelona l’any 1934 en una família d’origen olotí i durant la seva infantesa a Olot, va aprendre molts dels seus amplis coneixements sobre el medi natural i l’estimació al país.

Lluís Paluzie Mir és advocat i tècnic urbanista. Ha exercit tasques d’assessorament jurídic, de servei funcionarial i de responsabilitat directiva i representativa a l’Administració, en especial a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya. Ha desenvolupat la seva activitat en els camps de l’urbanisme, el medi natural i la protecció de la natura i també de la promoció, organització i administració pública de l’esport. En aquest sentit cal destacar la seva etapa com a Cap del Servei de Parcs de la Diputació de Barcelona i la direcció dels primers plans especials de protecció de Catalunya. Va presidir el Consell de Protecció de la Natura de la Generalitat de Catalunya, des del seu inici el 1986 fins al setembre de 2009.

Va ser membre fundador de la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), organització que es va constituir l’any 1976. També va col•laborar en la redacció del llibre Natura, ús o abús?: llibre blanc de la gestió de la natura als Països Catalans, que va dirigir el 1976 Ramon Folch i Guillén, i és autor, entre d’altres publicacions, del llibre Los Espacios naturales protegibles: su conservación, regulación legal e incidencia en la ordenación del territorio, publicat el 1990 per la Universitat Politècnica de Catalunya. Olot li deu el pioner i primer Catàleg de Protecció del Paisatge del municipi d’Olot (aprovat per l’Ajuntament d’Olot i ratificat per la Comissió Provincial d’Urbanisme de Girona el 7 de febrer de 1973), la protecció del qual va quedar incorporada al Pla General d’Ordenació Urbana d’Olot (1982) i posteriorment en els plans especials del Parc.

Paluzie va ser nomenat representant de l’Institut d’Estudis Catalans a la Junta de Protecció de la Zona Volcànica de la Garrotxa el 22 de febrer de 1983, quan encara no feia un any de la promulgació de la Llei 2/82, de 3 de març, de protecció de la zona volcànica de la Garrotxa.

També ha fet múltiples donacions al Centre de Documentació del Parc de documents històrics (revistes, articles, llibres...) relacionats amb el patrimoni natural de la Garrotxa i altres espais protegits.

Per aquest paper històric i rellevant en la protecció dels espais protegits, pel seu interès, la seva implicació i l’aportació que ha fet pel coneixement de la zona volcànica i la millora de la seva gestió, el Parc Natural li agraeix de tot cor la seva tasca i es congratula del nomenament com a soci d’honor de la ICHN.

Més informació