Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Itineraris naturalistes i ...
 
Divendres, 11 de maig de 2018

Itineraris naturalistes i tallers de descoberta aquesta primavera i estiu al Parc Natural de Montsant

Aprendre a observar ocells, descobrir els paisatges de la vall de Cavaloca, endinsar-se en l'univers de les abelles, conèixer les particularitats en la construcció de pedra seca, o aprofundir en la història de la Cartoixa d’Escaladei són algunes de les activitats programades.


agenda PNMO primavera estiu 2018
El Parc Natural de Montsant organitza aquesta primavera i estiu un conjunt d’activitats, com itineraris de senderisme interpretatiu, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics, per donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit.
 
El proper cap de setmana organitza un curs d'iniciacio a l'observació d’ocells, en col·laboració amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). El curs inclou l’activitat ‘Vine a escoltar el Parc’, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat dins la Setmana Sense Soroll 2018.
 
Per divulgar el valors culturals materials i immaterials que han caracteritzat la serra de Montsant i que n’han modelat el seu paisatge, el 27 de maig hi haurà una sortida de senderisme interpretatiu per la vall de Cavaloca i Mas Roger, en el marc del dia europeu dels Parcs. Serà a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero i organitzada amb el suport dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Cultura.
 
Diumenge 3 de juny, coincidint amb la Setmana de la Natura, hi ha un taller d’apicultura per conèixer l’espècie, l’extracció de la mel i els seus aprofitaments.
 
El 10 de juny, el taller de l’ofici de mestre marger aproparà la tècnica de la construcció de pedra seca.
 
Dissabte 16 de juny, tindrà lloc una sortida naturalística per conèixer en profunditat la singularitat de les espècies protegides de la flora de Montsant.
 

Finalment, el  3 d’agost, la Cartoixa d’Escaladei, amb qui el Parc manté una línia de treball estratègic per tal de promoure els valors immaterials i espirituals de Montsant, organitza una visita a la Cartoixa guiada per l’historiador Ezequiel Gort, per aprofundir en què va ser Escaladei en el passat i com era la vida quotidiana dels religiosos que la van habitar. 

Durant aquests mesos, a  més, l’exposició del III Concurs de Fotografia del Parc Natural dedicada a ‘La vida dels pobles de Montsant’ serà itinerant pels municipis de la zona.
 
Totes les activitats són prèvia inscripció. Més informació a:
www.gencat.cat/parcs/serra_montsant | www.facebook.com/PNMontsant