Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Una seixantena de productors ...
 
Dimarts, 08 de maig de 2018

Una seixantena de productors ecològics, de proximitat i artesanals se sumen al catàleg 'Montsant a Taula'

La iniciativa, impulsada pel Parc Natural de Montsant i la Diputació de Tarragona, té per objectiu la promoció del patrimoni gastronòmic i agroalimentari de la zona. El 2013 es va editar un catàleg en paper que ara s'ofereix en línia, actualitzat i millorat.


Montsant a taula

El Parc Natural de Montsant, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, ha millorat el Catàleg de productors ‘Montsant a Taula’. El 2013 es va publicar en suport paper en col·laboració amb la Mancomunitat de municipis del Montsant, per donar a conèixer la riquesa agroalimentària i gastronòmica de la zona. La iniciativa pretén acostar els productes de proximitat d’aquesta àrea a la ciutadania, apostant per un comerç ecològic i de qualitat.

La millora consisteix, d’una banda, en l’edició en format electrònic per facilitar l’accés a aquest instrument de promoció econòmica, disponible mitjançant el web del parc. Les noves tecnologies agilitzaran l’actualització periòdica de la informació, així com la difusió a temps real de totes les novetats.

El nou catàleg arriba a la seixantena de productors participants en el projecte agrupats d'acord a una una nova classificació que respon a criteris de sostenibilitat. Així, els productes s'ordenen i identifiquen segons siguin ecològics, de proximitat (frescos o elaborats) i artesanals. Finalment, també s’ha afegit un llistat amb la xarxa d’establiments col·laboradors on es comercialitzen, que actualment arriba a la desena.

El Catàleg de productors de ‘Montsant a Taula’ forma part d’un projecte de desenvolupament social i econòmic vinculat a objectius del Parc Natural de Montsant, atès que l’activitat agrícola i ramadera és especialment rellevant en la conservació d’aquest espai natural protegit i el seu entorn.

Consulteu el catàleg a 
parcsnaturals.gencat.cat/ca/serra-montsant/viure-hi/montsant-a-taula/