Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Anellat el primer poll ...
 
Dijous, 01 de març de 2018

Anellat el primer poll d’aufrany a Montsant

El Parc s’ha incorporat a un projecte de recerca i seguiment de la població catalana d’aufrany dut a terme per la Universitat de Barcelona. L’anellament millora el coneixement sobre supervivència, moviments, reclutament i altres aspectes.


Anellament d'un poll d'aufrany al PN Montsant. Foto: (c) Kiku Parés
Anellament d'un poll d'aufrany al PN Montsant. Foto: (c) Kiku Parés

La parella d'aufranys (Neophron percnopterus) que des de feia dos anys havia establert niu a l’interior del Parc Natural de Montsant no havia aconseguit criar amb èxit fins el 2017. Aquest primer poll va ser anellat.

Des de 2012, l’equip de Biologia de la Conservació del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona duu a terme el projecte de recerca «Estudi de la població d’aufrany (Neophron percnopterus). Dinàmica poblacional i factors que condicionen la seva conservació». El projecte consisteix en el seguiment de la població, l’anàlisi de la dinàmica poblacional i l’estudi dels factors que condicionen la seva presència i estat de conservació. S'estudien aspectes d’aquesta espècie de rapinyaire protegit com la demografia, la selecció d’hàbitat, la selecció de recursos disponibles i també l’estat de salut.

L’estudi té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Red Eléctrica de España, SAU, i la Diputació de Barcelona; hi participa el Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals; hi col·laboren els parcs naturals de Sant Llorenç del Munt, Montserrat, la Zona Volcànica de la Garrotxa, les Capçaleres de l’Alt Ter i el Cadí-Moixeró.