Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Memòria del concurs d'idees ...
 
Dimecres, 25 d'octubre de 2017

Consultables les propostes guanyadores, accèssits i obres presentades

Memòria del concurs d'idees sobre la construcció d'un mirador de sal a la Punta de la Banya

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha desvetllat els guanyadors dels dos concursos d’idees per millorar instal·lacions al Parc, que va convocar el passat mes de juliol, amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Demarcació de l’Ebre i del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre. L’objectiu de la iniciativa ha estat engrescar els professionals i implicar-los en la creació de nous serveis per als visitants. En concret, per a habilitar un nou mirador de sal a la punta de la Banya i per renovar l’exposició permanent ubicada a la Casa de la Fusta.


MIRADOR
GUANYADOR_MIRADOR_SAL

El jurat, integrat per representants del Parc, entitats de les Terres de l’Ebre i de professionals vinculats a l’arquitectura i enginyeria, ha escollit Lo Port de la Sal, com a projecte guanyador per al nou mirador, d’entre les 31 propostes presentades. La guanyadora, d’Arnau Vergès i Jordi Cusidó, permet visualitzar el turó de sal d’uns 4 metres d’alçada que dona la benvinguda a la Punta de la Banya, mitjançant la prolongació d’una duna existent.

Així, una passarel·la de fusta l’acompanya fins a un mirador intermig orientat al mar. A partir d’aquest punt la passera abandona la duna i segueix ascendint fins a un cingle que funciona de balcó sobre el paratge de les Salines. El jurat ha valorat que la proposta aprofita i integra els accidents topogràfics existents, així com la bellesa plàstica, l’accessibilitat, la viabilitat i racionalitat del projecte, i la capacitat de regeneració i reversibilitat. 

Lo Port de la Sal ha estat l’escollida d’entre les 5 propostes que van quedar finalistes en una primera fase: Salinia, Mur de sal, Salt, Lo Rogle i Lo Port de la Sal. En total han estat 31 propostes aportades, 13 de Barcelona, 6 de Girona, 6 de les Terres de l’Ebre, i una de Lleida, Tarragona, Castelló, Guipúzcoa, Vitoria-Gasteiz i Navarra. La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació de 68 professionals, 10 a títol personal i 21 equips.

El premi comprèn l’encàrrec de la redacció del projecte executiu, un Diploma commemoratiu i 9.000 euros en el moment del lliurament del projecte. A més, s’han lliurat 4 accèssits sense remuneració econòmica, consistents en un Diploma a les altres 4 propostes finalistes i un lot de productes de sal, cortesia d'INFOSA.

Totes les obres presentades han estat exposades a l’acte de lliurament dels premis en una aula annexa a la Casa de Fusta.