Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Memòria concurs d'idees ...
 
Dijous, 19 d'octubre de 2017

Consultables les propostes guanyadores, accèssits i obres presentades

Memòria concurs d'idees exposició de la Casa de Fusta

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha desvetllat els guanyadors dels dos concursos d’idees per millorar instal·lacions al Parc, que va convocar el passat mes de juliol, amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Demarcació de l’Ebre i del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre. L’objectiu de la iniciativa ha estat engrescar els professionals i implicar-los en la creació de nous serveis per als visitants. En concret, per a habilitar un nou mirador de sal a la punta de la Banya i per renovar l’exposició permanent ubicada a la Casa de la Fusta.


concurs_CF
proposta_guanyadora_CF

Per a la renovació de l’exposició permanent a la Casa de la Fusta, el jurat, integrat per representats del sector museístic, de l’arquitectura, l’enginyeria i tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre, ha escollit la Casa Verda, com a projecte guanyador. La proposta, de Gerard Cuartero i Jordi Raventós, pretén ampliar la petita llacuna de l’accés exterior a la barraca per “colinitzar els patis adjacents” i renaturalitzar aquest entorn amb elements característics de les zones humides del Delta. Així, la vegetació i l’aigua s’utilitzen com elements vertebradors que estructuren els espais exteriors. Per tant, l’exposició exterior ‘Béns i serveis de les zones humides’ s’ampliarà amb materials naturals, com ara llistons de fusta, que permeten una construcció fàcil i lleugera.

El jurat ha valorat, sobretot, la bellesa artística i la innovació de la proposta, la coherència, la integració paisatgística, el manteniment i estalvi energètic, l’accessibilitat, i la viabilitat i racionalitat del projecte.

S’hi van presentar nou propostes, de les quals el jurat en va preseleccionar tres, L'Encanyissada i Lligams, a més de la guanyadora, La Casa Verda. 4 de les propostes són de les Terres de l’Ebre, 2 de Barcelona, i una de Girona, Lleida i Tarragona. La iniciativa ha implicat en total 21 professionals, 2 a títol personal i 7 equips.

El premi consisteix en l’encàrrec de la redacció del projecte executiu, un Diploma commemoratiu i 15.000 euros en el moment de l’entrega del projecte. A més, s’han lliurat 2 accèssits sense remuneració econòmica, consistents en un Diploma a les dues altres finalistes.

Totes les obres presentades han estat exposades avui a l’acte de lliurament dels premis en una aula annexa a la Casa de Fusta.