Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Noms de plantes
 
Dimarts, 20 de gener de 2015

Noms de plantes

Diccionari descriptiu en línia elaborat en el marc del projecte Noms catalans de plantes per un equip d'especialistes dirigit per Joan Vallès i Xirau i format per Joan Veny, Josep Vigo, M. Àngels Bonet, M. Antònia Julià i Joan Carles Villalonga, en col·laboració amb el TERMCAT


Noms de plantes

El projecte s'inicia l'any 1993, a voluntat de Joan Vallès, catedràtic de botànica del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, quan va demanar al Centre de Terminologia TERMCAT la col·laboració en un recull de noms populars de plantes en català.

El resultat ha sigut Noms de plantes. Corpus de fitonínimia catalana, publicat prèviament en paper i ara adaptat com a diccionari en línia, que conté la fitonímia catalana actualitzada de les plantes vasculars, ja siguin autòctones com també algunes d'exòtiques d'interès comercial, cultural o científic.

Al diccionari es poden consultar més de 35.000 noms catalans i 8.400 noms científics, en un total de 5.800 fitxes terminològiques on, tot i que no conté definicions, en cada una de les denominacions es relaciona de manera directe amb la font documental d'on s'ha extret la informació.