Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Celebració del Dia Europeu dels ...
 
Dijous, 18 de maig de 2017

Durant el matí del dissabte 27 de maig es faran diverses activitats entorn al nou itinerari forestal terapèutic.

Celebració del Dia Europeu dels Parcs al Paratge Natural de Poblet

Es podrà fer un bany de bosc guiat al nou itinerari forestal terapèutic. També hi haurà una mostra d’art forest i un taller perquè els més petits experimentin amb aquesta nova modalitat artística.


Itinerari forestal terapèutic del Bosc de Poblet
Autor: Richard Martin

Aquest any la celebració del Dia Europeu dels Parcs es centrarà en com les persones podem interactuar amb el bosc segons dues perspectives: l’artística i la terapèutica. El nou itinerari, conegut com a forestal terapèutic, està ubicat en un indret ideal per dur a terme aquest tipus d’activitats ja que transcorre per un dels boscos més vells i singulars del Paratge Natural de Poblet.

 El bosc es pot considerar també una font de recursos artístics, i és així com neix l’art forest, una nova tendència artística de la que se’n podrà visitar una mostra en un tram del recorregut. En aquesta línia es farà un taller adreçat a nens i nenes on podran experimentar la tasca de realitzar una petita obra artística utilitzant els elements naturals del bosc.

 Pel que fa a la part terapèutica de l’itinerari, explicar primer que la finalitat no és guarir cap malaltia, però sí que aprendre la importància que té pel desenvolupament personal romandre una estona en tranquil·litat en un entorn natural, moments que malauradament són difícils de trobar en el dia a dia en que vivim.  

 En aquest sentit s’oferiran dos recorreguts guiats per l’itinerari forestal terapèutic, un a les 10h i el segon torn a les 12h. Al llarg del recorregut es realitzarà un bany de bosc, pràctica en medicina preventiva que consisteix en fer passejades per un entorn natural, i que es combinarà amb exercicis de respiració i altres disciplines.

 Per participar en la celebració del Dia Europeu dels Parcs dirigiu-vos a l’àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit de 10-14h. Per a una millor organització de la jornada, us podeu inscriure contactant amb el Paratge Natural de Poblet (pnpoblet@gencat.cat).