Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El passat dissabte 27 d’agost ...
 
Dilluns, 29 d'agost de 2016

El passat dissabte 27 d’agost es va celebrar la IV trobada al Port de Boet!

Gran festa a 2500 m d’altitud al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb menú degustació i mercat de venda de productes agroalimentaris locals i una sessió final de danses tradicionals!


portboet

Ja fa molts anys, se celebrava un mercat d’intercanvi de productes locals entre el poble francès  i el català, just abans d’arribar a dalt de tot del port. De fet, al vessant català existeix el “Pla de lo Mercat”. El camí de Port de Boet uneix les valls franceses d’Auzat i Vic-de-Sos i la Vall Ferrera i dissabte 27 d’agost, es van rememorar els vells costums durant la quarta edició de la trobada. 

Des de la Vall Ferrera, s’inicia la ruta de dificultat mitjana, amb un desnivell de 700 m i una durada d’aproximadament 3 hores. La pujada fins als 2500 m d’altitud va aportar una gran recompensa als participants, doncs, la meteorologia va ser molt favorable i es va poder degustar una gran varietat de productes locals d’ambdós territoris, com confitures i gelees, formatges, patés i embotits, en el marc d’un bonic ambient de festa. 

Aquesta trobada és una acció de col·laboració entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Regional dels Pirineus Ariegesos (França) i que enguany, s’emmarca dins el Projecte POCTEFA GREEN. Es tracta d’un projecte cofinançat al 65% per fons FEDER a través del Programa Interreg Espanya-França-Andorra. El seu objectiu principal és la integració econòmica i social de la zona fronterera compartida per aquests tres països, concretament, a partir del desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres en pro del desenvolupament territorial sostenible, com és el cas de la Trobada al Port de Boet.  Aquest any com a novetat es permetia fer comanda dels productes amb antelació per recollir-los i pagar-los el dia de la trobada, en un mercat pre-venda que s’intentarà millorar de cara a l’edició de 2017.