Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Jornada de portes obertes a la ...
 
Dijous, 27 d'octubre de 2016

Jornada de portes obertes a la Casa dels Parcs dels Pirineus realitzada amb èxit!

El centre que funciona com a punt d’informació i de gestió del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, situat en un punt estratègic, s’ha convertit en un punt de referència turístic del Pirineu.


jornada

Dimarts 25 d’octubre, va tenir lloc la jornada de portes obertes a la Casa dels Parcs dels Pirineus, on es van reunir més de 35 persones. La inauguració de l’acte la va fer l’alcade de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i els directors del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró van intervenir durant la jornada, presentant cadascun dels Parcs i les funcions que es desenvolupen des del centre, que a part de ser un punt d’informació és també una oficina de gestió, on el ciutadà pot venir a demanar autoritzacions per fer activitats, demanar informació sobre ajuts, entre d’altres gestions. 

El centre de visitants és fruit de la signatura, del mes de juny, del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per tal de promoure i difondre els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró. L’oficina ubicada a l’Avinguda de les Valls d’Andorra, 33, de la Seu d’Urgell, a l’edifici de l’antiga duana d’Andorra, molt a prop de la rotonda on s’entrecreuen les carreteres que van a Barcelona, Lleida i Andorra, es troba sens dubte en una ubicació estratègica per la seva gran visibilitat pels vehicles que circulen per aquestes carreteres. Disposa també d’una àmplia zona de fàcil aparcar.

Abans de l’obertura d’aquesta oficina, el Parc Natural de l’Alt Pirineu disposava a l’Alt Urgell d’una oficina d’informació situada a Montferrer, cedida temporalment pel Consell Comarcal, i el Parc Natural del Cadí Moixeró, només disposava de dos petits punts d’informació del parc a Tuixent i Sorribes. Amb aquesta oficina s’aposta per optimitzar els recursos i per a promoure els dos parcs tant propers a la Seu d’Urgell.

Actualment, totalment equipada, compta amb tot el material i recursos necessaris per a acollir al visitant. S’hi pot trobar tota la informació d’interès sobre ambdós parcs, així com de la resta de parcs catalans i pirinencs:  d’Andorra, d’Aragó, de Navarra, del País Basc i de França. A més a més hi ha molta informació sobre la comarca de l’Alt Urgell i del Pallars Sobirà i de comarques veïnes. També compta amb un espai destinat a botiga amb material promocional del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, amb una sala d’exposicions temporals, i una sala de reunions. 

Durant la temporada d’estiu, concretament entre juliol i agost, el centre ha rebut 2278 visites, de les quals un 40% són visitants catalans, un 40% estrangers i un 20% de la resta de l’Estat Espanyol.


Us convidem a venir a conèixer la Casa dels Parcs!