Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Vine a escoltar la brama del ...
 
Dimarts, 26 de setembre de 2017

Vine a escoltar la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu

S'inicien els serveis d'informació i ordenació de la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars, en col•laboració amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu.


brama

La brama del cérvol és tot un espectacle natural, que té lloc de mitjans de setembre a mitjans d’octubre, quan el cérvol entra en zel i de nit, als matins i als caps vespres, ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

Per gaudir-ne, s’ha creat una campanya d'informació i ordenació de la brama del cérvol a la reserva nacional de Caça de l’Alt Pallars, en col•laboració amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, que té com a objectius:

  • Informar els visitants de la Reserva (resolució de dubtes, indicació de rutes, etcètera).
  • Facilitar als visitants l'observació de cérvols i altres espècies de fauna mitjançant telescopis terrestres i prismàtics.
  • Interpretar als visitants de la Reserva Nacional la fauna, la flora i el paisatge.
  • Divulgar entre els visitants la tasca que fa la Reserva Nacional en la gestió de l'espai

Aquest servei té per objecte canalitzar les visites cap a zones a on hi ha més possibilitats d’observar fàcilment la brama del cérvol, en llocs de fàcil accés. En aquests indrets s’hi han desplegat informadors amb material òptic, que ajuden els visitants a gaudir de la brama.

A més, s’evita que els visitants hagin de fer moviments erràtics a la recerca infructuosa dels cérvols, la qual cosa genera molèsties innecessàries als cérvols i a d’altres espècies.

La Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars, gran part dins del territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu, és un espai que destaca, entre d’altres aspectes, per l’elevada presència d’espècies com el cérvol i altres ungulats salvatges (isard, cabirol, daina, mufló).

El nou servei tindrà lloc del 8 de setembre fins el 22 d’octubre, per tal de donar a conèixer aquest fenomen i potenciar-ne l’observació i l’escolta d’una manera respectuosa. Estaran ubicats a Alós d’Isil, a l’entorn immediat de la Mare de Déu de les Ares (Port de la Bonaigua) i a l’entrada de Gavàs (vall d’Unarre). A la vall d’Unarre no hi haurà informador.

En els punts d’informació i d’observació es donaran d’altres dades, com són el nom de les empreses acreditades pel Parc natural, que poden acompanyar als visitants per rebre un servei més personalitzat.

El calendari d’atenció al visitant previst als punts d’informació de la RNC de l’Alt Pallars és el següent:

Horari de setembre: de 7h a 11.30h i de 16.30h a 19.30h.

Horari d’octubre: de 7.30h a 12h i de 16h a 19h.

Els divendres només hi haurà servei de tarda.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

Fulletó brama del cérvol