Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Identificació dels hàbitats ...
 
Divendres, 27 d'abril de 2018

Identificació dels hàbitats lligats a estanys d’alta muntanya: interpretació de la Directiva Hàbitats

La Universitat de Barcelona i el Conservatoire Botanique de Banhères de Bigorra, en el marc del projecte Interreg GREEN, en el qual participa el Parc Natural de l’Alt Pirineu, han creat un document que intenta clarificar la problemàtica de la identificació dels hàbitats lligats als estanys d’alta muntanya del Pirineu


Estany Calberante i la Gola
Estany Calberante i la Gola (Valls d'Àneu)

Natura 2000 és un eix central de la política de conservació de la biodiversitat a la Unió Europea, a través de la Directiva Hàbitats (Directiva 92/43/CEE). Un dels elements centrals de la política d’aquesta directiva són els hàbitats (Hàbitats d’Interès Comunitari. HIC). Aquests hàbitats s’enumeren a l’annex I d’aquesta Directiva, i tenen un manual de referència per a la seva interpretació. Però sovint, aquesta interpretació en espais transfronterers és diferent segons l’estat membre. És a dir, cada estat membre interpreta l’assignació d’un hàbitat concret del seu territori a l’HIC corresponent, i aquesta assignació pot variar d’un estat a un altre.

En el marc del projecte  GREEN (Interreg POCTEFA. EFA 057/15) les opinions francoespanyoles es veuen confrontades, centrades en la interpretació dels hàbitats lligats a espais d’alta muntanya. Per aquest motiu, el Grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació de la Universitat de Barcelona, encapçalat per l’equip del Doctor Josep Maria Ninot i Sugrañes, i l’equip del Conservatoire Botanique de Banheres de Bigorra, a través del senyor François Prud’homme, han creat un document que intenta clarificar aquesta  problemàtica en la identificació i assignació de cada hàbitat al corresponent Hàbitat d’Interès Comunitari lligats als hàbitats dels estanys d’alta muntanya.

Adjunt a aquesta nota podeu consultar el document.              

Interpretació Directiva d'Hàbitats d'Estanys