Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Noves aportacions a la llista ...
 
Divendres, 23 de març de 2018

Noves aportacions a la llista patró de lepidòpters del Parc Natural de l’Alt Pirineu

S’aporta una nova contribució al coneixement dels lepidòpters del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el seu entorn gràcies al treball realitzat pel Departament de Zoologia i Antropologia de la Universitat de Múrcia durant els anys 2015, 2016 i 2017 i a la col·laboració del naturalista Francesc Rodríguez.


Crocallis Sabine Hartman

S’incorporen 21 noves espècies de lepidòpters a la llista patró del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El Departament de Zoologia i Antropologia de la Universitat de Múrcia ha realitzat un estudi publicat al Butlletí de la Societat Catalana de Lepidopterologia (Garre et al. 2017) on aporta 10 noves espècies a la llista patró de lepidòpters del Parc Natural de l’Alt Pirineu i que coincideixen amb noves citacions pel Pallars Sobirà. En total s’han mostrejat 3 localitats, una d’elles a l’interior del Parc i les altres dues a escassos metres dels seus límits, a l’entorn de la zona de Rialp. S’han detectat 54 espècies durant els mostrejos realitzats a la tardor del 2015, a la primavera i tardor del 2016 i a la primavera del 2017. Aquest estudi ha estat finançat per la Fundació Séneca de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia i ha tingut la col·laboració del Parc des dels seus inicis.

Per altra banda, Francesc Rodríguez, en el marc del Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya (CBMS) coordinat pel Museu de Granollers, i a partir de les seves nombroses sortides naturalistes per l’entorn del Parc i com a participant a les Nits de les Papallones a Catalunya (CMN), projecte coordinat per la SCL (J. Danart), aporta un total d’11 noves espècies de lepidòpters a la llista patró del Parc.