Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Mesures de bioseguretat per a ...
 
Dimecres, 12 de desembre de 2018

Mesures de bioseguretat per a la prevenció de la pesta porcina africana

Davant els focus de pesta porcina africana que s'han donat a Europa exposem les indicacions per a prevenir-ne la entrada.


Prevenció pesta porcina africana

A Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana, la qual cosa té una greu incidència econòmica pel sector porcí.

La pesta porcina africana és una malaltia que afecta als porcs senglars i porcs domèstics i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar. Cal destacar no obstant que no té cap risc per a la salut de les persones.

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya. No obstant això, per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la. I per això seguir les indicacions que ha definit el Servei de Prevenció en Salut Animal que trobareu enllaçades a la part inferior.

És molt important seguir totes aquestes instruccions i extremar les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.