Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Balanç de la Jornada sobre ...
 
Dijous, 29 de novembre de 2018

Balanç de la Jornada sobre Interès, Aprofitaments i Maneig de les Pastures de Mitja i Alta Muntanya

El passat 6 de novembre es va portar a terme la Jornada sobre Interès, Aprofitaments i Maneig de les Pastures de Mitja i Alta Muntanya que va tractar sobre diferents aspectes vinculats a les pastures del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i del seu entorn.


jornada pastura

En la jornada es varen mostrar continguts vinculats al maneig de les pastures, tant de muntanya alta com de muntanya mitjana, amb la voluntat d’aportar una informació que pugui ser d’interès per als ramaders i agricultors que gestionen aquestes pastures a través de la seva activitat. Concretament es va aportar informació sobre el maneig del bestiar en pastures de muntanya alta i sobre la fertilització orgànica i la qualitat farratgera de les pastures de muntanya mitjana. A la part final es va aportar informació sobre ajuts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (PNCTF) relacionats amb les pastures i amb la ramaderia extensiva.

Amb aquesta jornada es pretenia establir un punt de trobada entre diferents agents que participen en la gestió de les pastures, entre els quals cal destacar els ramaders, els tècnics, els investigadors i l’administració. Aquest plantejament es deu a l’elevada importància que tenen els hàbitats de pastura en el Parc Natural i en el seu entorn, tant per a la ramaderia extensiva com per al seu elevat interès ambiental.

La jornada es va organitzar des del PNCTF, amb la col·laboració del DARP i de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, i va comptar amb la presència de 47 assistents, entre ramaders, agricultors i tècnics. Des de les entitats organitzadores es fa una valoració molt positiva de la jornada, basada en la bona participació, en els resultats de les enquestes i en l’interès mostrat pels assistents en les diferents temàtiques tractades. Les presentacions exposades al llarg de la jornada són consultables a la web del Parc Natural o a continuació a través dels següents enllaços.