Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Nou producte turístic de CAMINS ...
 
Dimarts, 27 de novembre de 2018

Nou producte turístic de CAMINS adreçat al públic francès: Tour Encantats, la volta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

“No coneixem els Pirineus quan no coneixem els Encantats", Henri Brulle, pirineista francès.


camins vius

A la dècada de 1880 del s.XIX, fa més de 130 anys, el francès Maurice Gourdon va començar a explorar aquestes fantàstiques muntanyes amb els seus amics i guies de Luchon, travessant la Val d'Aran i passant la nit a la pensió Rosta de Salardú , abans de pujar a la Vall de Ruda i travessar el Port de Ratera (2.543 m), fins arribar a les muntanyes encantades: el massís dels Encantats.

Ara, en commemoració d’aquelles dates l’empresa CAMINS, encarregada de la gestió de la xarxa Camins Vius, enfoca al públic francès el Tour Encantats, la volta a peu al Parc nacional, per a resseguir les petjades dels primers descobridors de la vessant sud del Pirineu que, curiosament, van venir de la vessant nord.

El Tour Encantats és un itinerari circular de cinc etapes, començant i acabant a Vielha, amb 90 km. de recorregut i 8.060 m de desnivell. La ruta a peu travessa el Parc Nacional a través de la Vall d'Aràn, el Pallars Sobirà i l' Alta Ribagorça , passant pels camins històrics que passen per les zones més boniques del Parc. L'allotjament es troba en hotels de poble al final de cada 'etapa, que permet comprendre millor la cultura, el patrimoni i la gastronomia d'aquestes valls. El transport d'equipatge forma part dels serveis inclosos en el paquet i és un sistema molt comú en altres rutes similars a Europa (Senderisme sense equipatge), que permet gaudir d'una millor ruta.

El Tour Encantats s’afegeix al ventall d’ofertes de senderisme que CAMINS proposa des de la Vall d’Aràn i que permetrà conèixer el Parc des d’una vessant diferent, donant una major promoció a la zona exterior del Parc, i recolzant-se en altres serveis com són el Bus del Parc i els itineraris amb guies-interpretadors locals.