Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Obres de millora de l’asfaltat ...
 
Dilluns, 19 de novembre de 2018

Obres de millora de l’asfaltat de la pista forestal d’accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Les obres s’han executat durant el mes de setembre i han comptat amb un pressupost de 232.067 €.


Asfaltat de la carretera de Sant Maurici
Asfaltat de la carretera de Sant Maurici
A l'esquerra, estat original de la pista. A la dreta, resultats dels treballs d'asfaltat.

Durant la segona quinzena de setembre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha dut a terme les obres de millora de l’asfaltat de la pista forestal d’accés a l’estany de Sant Maurici, al terme municipal d’Espot. La carretera objecte de l’actuació és la via d’accés principal al Parc Nacional pel sector d’Espot, tant pels visitants com pels treballadors del Parc, i hi transiten anualment més de 36.000 turismes i vehicles de servei públic (corresponents a unes 157.000 persones a l’any).

La pista forestal, que uneix el poble d'Espot amb l'estany de Sant Maurici, té una longitud de 8,2 km i salva un desnivell de 580 m entre els 1.320 i els 1.900 m. Al quilòmetre 3.5 es localitza l’aparcament de Prat de Pierró a partir del qual l’accés està restringit i només poden accedir-hi els vehicles autoritzats. 

Ens els darrers anys s’havien anat realitzant actuacions d’asfaltat puntuals per arranjar els trams més malmesos, però les temperatures extremes, el fenomen glaç/desglaç, el pas de vehicles pesants i màquines llevaneus i el fort pendent longitudinal havien provocat un deteriorament considerable de la carretera.

Les obres han durat deu dies (del 18/09/2018 al 28/09/2018) i han consistit en el soteig de trams parcials deteriorats (fresatge mecànic i reposició) i estesa de capa de trànsit en algunes zones de la carretera. El pressupost d’aquesta obra ha estat de 232.067 € i l’empresa adjudicatària ha estat J.A. Romero Polo.