Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Nacional d'Aigüestortes ...
 
Divendres, 16 de novembre de 2018

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici celebra un curs d’iniciació al tint natural amb plantes

Aquesta activitat s'inscriu dins del Pla Anual de Tranferència Tecnològica 2018


Tints
Tints

El passat dia 13 de novembre es va organitzar, a l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua, la jornada PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica): Curs d’iniciació al tint amb plantes.  Una jornada que tenia com a objectiu explicar i aprendre les tècniques més bàsiques per a iniciar-se en el tint amb plantes.

El curs va ser molt pràctic i els deu assistents van poder tenyir diferents cabdells de llana xisqueta. A partir de plantes molt quotidianes com la ceba o la magrana es van obtenir colors com els taronges i els marrons, que posteriorment es van modificar amb llimona o sulfat de ferro.  També es va practicar amb altres tints no locals com el pal campeche o pal de tinta, procedent de Mèxic  i que dona un color albergínia molt cridaner

De la mà de l’artesana d’Akarona sabons, Lina Ratia es van anar desgranant els secrets dels tints naturals i la seva revalorització enfront dels tints artificials i molt contaminats. Al acabar es van donar unes petites nocions d’ecoprint,  descobrint així, una altra forma d’utilitzar les plantes per tenyir les fibres.