Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Bus del Parc Nacional ...
 
Dilluns, 29 d'octubre de 2018

El Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici incrementa el nombre d’usuaris durant l’estiu del 2018

Aquesta temporada 2018 consolida el servei del Bus del Parc, que ha funcionat amb total normalitat


Bus del Parc

Aquest servei de transport públic de circumval·lació al Parc entre les comarques de l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran i el Pallars Sobirà, va funcionar del 21 de juny al 30 de setembre amb dos serveis diaris d’anada i tornada, del Pla de l’Ermita (Vall de Boí) a Espot. Les tarifes no van variar respecte anys anteriors i també es va continuar aplicant un abonament de viatge d’un dia (8,5€/dia).

El nombre total d’usuaris en l’esmentat període va ser de 3.711 persones, representant un increment del 7,4% respecte les xifres registrades l’any 2017. Durant el mes d’agost és quan es va registrar un augment més gran (37,7%) respecte al nombre de visitants del mateix període de l’any anterior.

El Parc ha fet accions de difusió d’aquest servei per mitjà de campanyes de publicitat a mitjans de comunicació locals, distribució de pòsters i garantint la bona situació dels horaris a les parades de Bus per tal de fer-los fàcilment visibles.

Tot i l’augment d’usuaris del Bus del Parc per a fer travesses a peu i poder retornar fàcilment al lloc de partida, encara es considera prioritari seguir promocionant el servei, donat l’interès i potencial d’aquest producte turístic.

Des del Parc i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat s’estan estudiant actuacions per a poder ampliar el servei del Bus del Parc a la zona sud (Pallars Jussà) a través del projecte europeu (Interreg) Last Mile, que té com a objectiu millorar la mobilitat sostenible en zones de muntanya.