Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Aquest cap de setmana s’ha ...
 
Dilluns, 08 d'octubre de 2018

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat la nova ampliació del Refugi Ventosa i Calvell

El Refugi Ventosa i Calvell, situat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha celebrat un acte d’inauguració aquest passat dissabte després de les recents obres d’ampliació.


Refugi Ventosa i Calvell
Refugi Ventosa i Calvell
Fotografies: Centre Excursionista de Catalunya

El passat dissabte 6 d’octubre es va celebrar l’acte d’inauguració de l’ampliació del Refugi Ventosa i Calvell. Aquest refugi forma part de la xarxa de refugis situats al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i es troba emplaçat a la ribera de Caldes, a unes 2 h a peu de la presa de Cavallers.

Amb gairebé 80 anys d’història ha patit diverses obres de millora des de la seva creació, l’última realitzada l’octubre del 2017.

L’obra ha suposat una ampliació del refugi a un 60% de la seva  superfície, instal·lant un mòdul que servirà, parcialment per l’ús dels treballadors i, també, com espai per les motxilles i altre material dels visitants mentre el refugi estigui obert. Durant la resta de l’any funcionarà com a refugi lliure.

El projecte de remodelació s’ha realitzat amb un ajut a la zona d’influència socioeconòmica del Parc Nacional amb un pressupost de 50.000€ i ha estat obra de l’arquitecte Josep Bunyesc, especialista en construcció d’edificis d’alt rendiment energètic.

L’acte s’ha realitzat en el mateix refugi on, a part de la presentació del projecte, hi han tingut lloc els parlaments d’inauguració i s’ha convidat a visitar la nova instal·lació.