Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Nacional d’Aigüestortes ...
 
Divendres, 24 d'agost de 2018

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici substitueix el Pont de Suar

La fusta utilitzada prové de boscos gestionats de forma sostenible i compta amb certificat PEFC.


pont
El pont, abans i després dels treballs

El darrer mes de juny la brigada de manteniment del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha dut a terme les obres de substitució del Pont de Suar que uneix el poble d’Espot amb el Coll de Fogueruix. Aquesta infraestructura presentava un fort deteriorament amb presència de podridures a la testa de les bigues que ha motivat la seva substitució.

S’ha utilitzat tres bigues de pi negre tractades amb autoclau i certificades  per classe d’ús IV de 9,5 m de llarg i 35 cm de diàmetre al centre de la peça, a banda de taulons i pals RTI amb el mateix tractament. Tota la fusta procedeix de boscos gestionats de forma sostenible i compta amb certificat PEFC.

El Parc Nacional compta amb múltiples infraestructures repartides pel territori (ponts, passeres, aparcaments, senyals, cartells, miradors, etc.) construïdes total o parcialment amb fusta. Aquest material, que es troba ubicat a la intempèrie, es deteriora per les condicions climàtiques adverses que suporta (aigua, neu i sol) i necessita un manteniment periòdic.