Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural ha organitzat ...
 
Divendres, 03 d'agost de 2018

El Parc Natural ha organitzat una sessió sobre “Mesures a adoptar en el treball de camp per reduir el risc d’expansió de les malalties emergents en els amfibis”

El passat 19 de juliol es va desenvolupar aquesta sessió teòric-pràctica a les instal·lacions del Parc Natural de Can Jordà (Santa Pau)


IMG_0421_250
Demostració pràctica dels protocols de bioseguretat que s’han de realitzar. Foto: Emili Bassols (CDPNGarrotxa)

La sessió va anar a càrrec de Roser Campeny, Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i responsable de projectes de la consultora Minuàrtia, empresa assessora del Parc Natural en temes relacionats amb la gestió de la fauna.

Durant la sessió es van exposar les problemàtiques associades a les malalties emergents en amfibis, es van explicar les mesures preventives a adoptar i com actuar si se sospita de la presència d’alguna malaltia emergent. Finalment, es va fer una demostració pràctica, en una bassa propera a can Jordà, dels protocols de bioseguretat que s’han de realitzar cada vegada que sortim al camp a mostrejar.

La trobada anava adreçada a totes aquelles persones que estan fent mostrejos, seguiments o estudis en rius, rieres o punts d’aigua de la comarca de la Garrotxa. Hi varen assistir unes vint persones.