Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Nova eina de previsió ...
 
Dilluns, 23 de juliol de 2018

Nova eina de previsió meteorològica pels visitants del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Servei Meteorològic de Catalunya incorpora una nova eina de previsió meteorològica a alta muntanya “Predicció Travesses” on s’inclou la previsió en els diferents refugis de muntanya de la ruta Carros de Foc


meteo

Els Pirineus són un destí de referència pels amants de la muntanya i l’excursionisme ja que presenten una gran quantitat de rutes i travesses senyalitzades que apropen els seus visitants a la natura durant un o varis dies. Actualment, dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la travessa més coneguda és la ruta anomenada Carros de Foc, que recorre 9 dels refugis d’aquest espai natural protegit  on unes 2.000 persones a l’any realitzen aquesta travessa de forma oficial.

La meteorologia a l’alta muntanya és molt canviant i, a l’hora de preparar una activitat d’aquest tipus, és d’especial importància seguir certs consells de seguretat. Consells que recauen en bona mesura amb una correcta selecció de l’equipament i la planificació del recorregut.

Recentment el Servei Meteorològic de Catalunya ha incorporat un nou apartat a la seva web meteomuntanya.cat  anomenat “Predicció Travesses”, també disponible per a dispositius mòbils, on apareix informació meteorològica útil per a una bona planificació d’algunes de les rutes més atractives del Pirineus, com és el cas de la Carros de Foc.

En aquest apartat s’hi pot consultar l'estat actual del temps de diferents estacions meteorològiques de la zona així com un butlletí de predicció per als propers tres dies, per cadascun dels nou refugis de muntanya del recorregut.

La consulta prèvia d’aquesta eina, juntament amb el butlletí del risc d’allaus durant el període hivernal, ens ajudaran a moure’ns per la muntanya amb major seguretat i coneixement per poder afrontar millor els possibles imprevistos.

Més informació