Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Nacional d’Aigüestortes ...
 
Dijous, 21 de juny de 2018

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici encara la recta final de la certificació com a Destinació Turística i Reserva Starlight

Durant els dies 18 i 19 de juny ha tingut lloc l’auditoria per a obtenir ambdós reconeixements


auditoria
auditoria

L’any 2016, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va iniciar els tràmits per a la declaració de Reserva i Destinació Turística Starlight. L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar el desenvolupament socioeconòmic de l’àrea d’influència del Parc Nacional format per 10 municipis i 4 comarques i aconseguir també una desestacionalització del turisme a través de l’observació del cel nocturn.

Aquesta auditoria s’ha dividit en dues parts; pel que respecta a la part turística, s’ha comptat amb la presència de representants de turisme dels municipis i consorcis de turisme, representats de l’Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí, refugis de muntanya del Parc Nacional i MónNatura Pirineus. S’ha fet una avaluació de l’estat actual de l’oferta d’astronomia a la zona per a poder-ne elaborar diferents propostes de millora i de formació. S’han visitat també algunes de les infraestructures existents com el planetari o observatori astronòmic de MónNatura Pirineus situat a les Planes de Son.

En referència a la part tècnica, l’auditoria ha comptat amb la presència del President del Patronat del Parc, representats dels municipis i un tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya i on s’han exposat les mesures que s’han obtingut al llarg de 2 anys, ratificant-se ratificat que la qualitat del cel nocturn del Parc Nacional en gran part de la seva superfície es excel·lent.

Finalment l’auditoria s’ha complementat amb la visita dels tècnics al refugi d’Estany Llong, realitzant mesures dels paràmetres nocturns i una observació astronòmica al mirador del Sant Esperit i l’estany de Llebreta.