Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Es publica el text “La gestió ...
 
Dimarts, 19 de juny de 2018

Es publica el text “La gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Reflexions en l’horitzó del 2030” del director del Parc Natural, a la web de Mètode

Aquest article és la col·laboració especial del director del Parc Natural a la monografia Estimats volcans. El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa publicada recentment per Mètode


metode_250

Mètode és una revista dedicada a la divulgació de la ciència i al seu estudi, editada per la Universitat de València des de 1992 i que publica trimestralment un monogràfic temàtic coordinat per especialistes en la matèria.

Recentment ha publicat el monogràfic Estimats volcans: El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa en què explica de manera precisa i entenedora com s’originen i com funcionen els volcans, a més d’analitzar els principals efectes associats a la seva presència per a ecosistemes i poblacions. El llibre, a càrrec d’Arnau Folch i Duran, Joan Martí i Molist i Llorenç Planagumà i Guàrdia, ens acosta també a les terres de la Garrotxa, una zona volcànica de valor ecològic incalculable. 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han col·laborat en la publicació d’aquesta monografia i en F. Xavier Puig i Oliveras, director del Parc hi ha participat amb l’article “La gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Reflexions en l’horitzó del 2030”. 

També cal destacar la col·laboració del Centre de Documentació del Parc Natural, aportant més d'un centenar d'imatges del seu fons documental, i també en l’apartat de bibliografia final amb el recull dels documents més consultats al Centre de Documentació del Parc:  “Per saber-ne més sobre els volcans i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa”.