Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El dijous 14 de juny s’ha ...
 
Dijous, 14 de juny de 2018

El dijous 14 de juny s’ha presentat la cinquena edició de L’Observatori Social i Mediambiental de la Garrotxa 2018

L’Observatori és el resultat del treball en xarxa entre el Parc Natural de la Zona Volcànica, DINÀMIG, CASG, SIGMA i 15 entitats públiques i privades de la Garrotxa


20180614_112619_250
Foto: Maria Aulinas

Aquesta publicació anual, a través de dades objectives i informes sectorials de múltiples agents de la comarca, du a terme una anàlisi exhaustiva de la realitat de la Garrotxa en els àmbits socials, econòmics i mediambientals.

Entre les dades més destacades que recull l’Observatori destaca l’important dinamisme de l’economia comarcal, amb un PIB de 3.9% el 2016, el que es tradueix en un tercer any consecutiu de creixement.

Durant el 2017, la construcció i la indústria han estat els sectors amb major creixement al territori i contrasta amb una certa desacceleració del sector serveis (del 3 al 2,2%). L’hostaleria continua en expansió, amb un creixement d’un  3,7% interanual. Aquest creixement del teixit productiu es tradueix en una millora de l’ocupació, tornant als nivells anteriors a la crisi econòmica. A finals de 2017, la taxa d’atur a la Garrotxa era del 7,8% i es troba 4 punts per sota de la mitjana catalana.

Els diferents informes de l’Observatori ofereixen un retrat integral de la comarca, amb una visió d'aspectes tan variats com el comportament econòmic, l’estructura productiva, el mercat de treball, el comerç exterior, el turisme, la població, els serveis socials, l’educació, els estudis universitaris, la sanitat, la llengua, la seguretat, l’habitatge, la cultura, els esports, el medi ambient, la climatologia, l’aigua, el territori, la gestió del medi ambient, els residus i la mobilitat.