Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Commemoració del Dia Europeu ...
 
Dilluns, 21 de maig de 2018

Commemoració del Dia Europeu dels Parcs amb la inauguració de l'itinerari terapèutic Salvador Grau, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, és la data escollida per inaugurar un nou itinerari del Parc, en aquest cas terapèutic, que porta per nom Salvador Grau i Tort, tot un referent en la conservació de la natura de Catalunya, desaparegut el 2016


iti_terapeutic_250
Itinerari terapèutic. Fotos: Xavier Puig

Salvador Grau i Tort, biòleg compromès amb la natura, que fou cap de Servei de Planificació de l'Entorn Natural de Catalunya i membre de la ICHN, va tenir els inicis laborals al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i amb el qual sempre va continuar vinculat.
El Parc Natural ha escollit un dia especial, el Dia Europeu dels Parcs, per presentar en públic l'itinerari terapèutic Salvador Grau.
El Dia Europeu dels Parcs se celebra el 24 de maig des que en aquella data de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella efemèride, la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC), que agrupa gairebé 400 membres de 36 estats europeus, promou diferents activitats a les àrees protegides que fomenten els valors de la natura i en difonen els valors entre la ciutadania.
La inauguració de l'itinerari terapèutic Salvador Grau s'emmarca també dins la #SetmanaNatura, que es planteja com un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.
El lloc de trobada per començar l'itinerari serà el Casal de Bonavista (Olot), a les 10h. Amb l'ajuda d'una guia especialitzada, es podrà gaudir del recorregut terapèutic en companyia d'un grup reduït de persones, perquè les places seran limitades.

Més informació sobre la celebració del Dia Europeu dels Parcs 2018 a Catalunya: