Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Per tercer any, alumnes del ...
 
Dimecres, 18 d'abril de 2018

Per tercer any, alumnes del Màster de Canvi Ambiental de la Universitat de Girona duen a terme una pràctica al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

8 estudiants de l’assignatura Eines de la Biologia de la Conservació visiten el Parc acompanyats per Pere Pons, professor agregat del Departament de Ciències Ambientals de la Facultat de Ciències


IMG_0831_250
Grup d'alumnes del Màster de Canvi Ambiental de la Universitat de Girona fent les pràctiques als voltants de Can Jordà. Foto: Emili Bassols (#CDPNZVG)

El passat dimarts 17 d’abril, el grup va visitar Can Jordà i va rebre les explicacions de 3 tècnics del Parc.

L’Emili Bassols, responsable de l’Àrea de Patrimoni Natural va anar a buscar el grup a Can Serra per travessar la Fageda a peu i comentar aspectes de gestió del Parc, de la Fageda d'en Jordà, de la finca de Jordà... També els va acompanyar a les basses de Can Jordà on els alumnes van avaluar la qualitat dels estanys de Jordà amb un protocol estàndard.

L’enginyer agrònom del Parc, Bernat Perramon, els va parlar de la rellevància que tenen les pastures en el Parc Natural, tant per l’elevada superfície que ocupen com també per l’interès ambiental que presenten i els va presentar les diferents línies de treball que es desenvolupen des del Parc en àmbit de pastures.

També els va explicar la gestió de les pastures i com pot influir en el seu estat de conservació a partir del cas concret de la gestió que es fa de les pastures de l’entorn de les basses de Can Jordà.

La responsable del Centre de Documentació, Montse Grabolosa, per la seva banda, va aprofitar per explicar el funcionament del Centre de Documentació, promocionar els serveis que ofereix i les xarxes on està present. També s'havia preparat una biblioteca mòbil amb documents sobre el Parc, les basses de Can Jordà, documents de recerca sobre prats i pastures, seguiment d'espècies, la Fageda d'en Jordà i la seva gestió, etc.

Per acabar, es va obsequiar els estudiants i el professor, Pere Pons, amb algunes publicacions bàsiques del Parc Natural.

Més informació: