Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Gaudir de la neu sense barreres ...
 
Divendres, 09 de març de 2018

Gaudir de la neu sense barreres al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu adapta la seva visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb els alumnes de l’Escola les Eres de Creixell.


Neu sense barreres
Neu sense barreres
Fotos: Camp d'Aprenentatge de les Valls d'Àneu

El passat dia 7 de març els alumnes de 6è de l’Escola les Eres de Creixell (Tarragonès) van visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici dins del programa habitual d’activitats adreçades a escoles del CdA de les Valls d’Àneu. Donat que un dels 24 alumnes presentava una reducció de mobilitat, la qual l’obligava a desplaçar-se amb cadira de rodes o caminador, l’equip del CdA va iniciar els tràmits per tal d’aconseguir adaptar la visita d’aquest alumne a l’interior del Parc.

La sortida es va realitzar amb una cadira adaptada per moure’s amb neu proporcionada per l’Estació d’Esquí de Tavascan, que ja disposa d’un circuit de fons inclusiu. Era el primer cop que es provava aquesta cadira fora de neu trepitjada, i després d’un primer test amb bons resultats pel bosc del Gerdar, es va decidir provar-ho en una sortida al Parc Nacional

El recorregut realitzat va ser un tram de la pista que puja des de l’Estany de Sant Maurici cap a l’Estany de Ratera arribant fins a l’edifici de l'antiga caserna. Per tal de facilitar la baixada, la tornada es va fer pel mateix camí de l'anada.

L’experiència va ser tot un èxit i l'alumne va poder gaudir d'un bon dia al Parc, fent el mateix itinerari que feien els seus companys amb raquetes de neu i podent participar de l'activitat en tot moment.