Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Celebració del Dia Mundial de ...
 
Dilluns, 05 de març de 2018

Celebració del Dia Mundial de l'Eficiència Energètica al PNGarrotxa

El Parc Natural participa en la commemoració del Dia Mundial de l’Eficiènca Energètica amb exposicions documentals sobre el tema i la substitució dels tubs fluorescents per tubs de Led al Centre de Documentació del PNGarrotxa


20180305_Dia_Eficiencia_Energètica_EfeAmbCat_250

Com cada any, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, col·labora amb la celebració d'efemèrides ambientals de les biblioteques de Catalunya per mitjà del seu Centre de Documentació. Més enllà de les exposicions presencials i virtuals del Centre de Documentació, aquest any s'ha aprofitat l'efermèride sobre eficiència energètica per portar a terme una millora a les instal·lacions del Centre de Documentació.

El Parc Natural, i el seu Centre de Documentació, disposen d’un sistema de gestió de la qualitat segons les normes ISO 9001:2008 i ISO 18065:2016 i un dels seus objectius és el control dels consums energètics de les instal·lacions del Parc per tal de millorar-ne l’eficiència. 

Des de l’any 1998 en què es va començar aquest seguiment, s’han anat aplicant diferents mesures correctives mitjançant els plans anuals de qualitat del Parc per tal de millorar l’eficiència energética de les instal·lacions del Parc:

  • El 1999 ja es va establir un programa d’estalvi de recursos al Parc (aigua, calefacció, electricitat, telèfon i paper).
  • Com a conseqüència d’aquest programa, dins del seguiment anual d’indicadors del Parc, es mesuren 8 indicadors de consum de recursos i s’estableixen mesures correctores si és necessari.
  • Enguany dins del Pla anual de qualitat i programa de millora s’ha establert una acció de millora consistent en la progressiva substitució dels tubs fluorescents de les diferents dependències del Parc Natural per tubs Led per millorar l’eficiència energètica de les nostres instal·lacions.
    I el primer espai del Parc en què s’ha de dur a terme aquesta acció durant el primer semestre d’enguany será el Centre de Documentació de Can Jordà que disposa d’un bon nombre de tubs fluorescents.