Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Tancament de l’accés al Parc ...
 
Dimarts, 06 de febrer de 2018

Tancament de l’accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per risc d’allaus a nivell 4

En aplicació de la normativa del Parc i per a la seguretat dels visitants, es recomana no accedir a aquest espai fins que les condicions millorin.


Allaus

L’episodi d’aquests darrers 4 dies ha deixat gruixos molt importants de neu en tot el Pirineu. En el cas del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb una alçada mitjana de més de 2.000 metres, es fa evident amb gruixos acumulats de neu nova recent de més d’un metre, que en la majoria dels casos s’afegeix a la ja existent.

Degut a que l’episodi de neu ha estat seguit per un augment de la temperatura, el risc d’allaus a totes les zones del Parc és de 4 sobre 5 segons l’escala europea de perill d’allaus i per tant els accessos al Parc estaran tancats fins a que el risc d’allaus es redueixi.

Recomanem, per als propers dies, que en cas de voler realitzar alguna activitat al Parc (raquetes de neu, esqui de muntanya), us informeu bé de l’estat de la neu, del risc d’allaus establert així com prendre les mesures d’autoprotecció necessàries per a situacions com aquesta (ARVA, pala i sonda).

Contacteu amb les Cases del Parc i els Centres complementaris d’informació per a fer més segura la vostra visita.