Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Balanç de la jornada sobre ...
 
Dilluns, 04 de desembre de 2017

Balanç de la jornada sobre Efectes del Maneig i de la Fertilització sobre l’Estat de les Pastures

El dia 29 de novembre es va portar a terme una jornada sobre pastures a l’Ajuntament de la Vall de Bianya. En la jornada es varen mostrar diferents aspectes de maneig i de fertilització, així com algunes metodologies per avaluar l’estat de la pastura. Es va poder comptar amb la participació de tècnics del Instituto Vasco de Investigación y Desarrollo Tecnológico NEIKER-Tecnalia, des d’on treballen en les pastures des de fa molts anys i en aspectes molt diversos.


UNADJUSTEDNONRAW_thumb_47e_250
Nerea Mandaluniz durant la seva intervenció. Foto: Bernat Perramon (CDPNGarrotxa)

L’elevada participació, amb prop de 40 persones entre ramaders i tècnics, així com l’interès que varen mostrar els participants en els diferents aspectes exposats, consoliden cada vegada més una jornada sobre pastures de mitja muntanya, que s’ha portat a terme, amb una periodicitat gairebé anual, des de l’any 2008. Aquest fet indica que cal seguir treballant en el context de les pastures de mitja muntanya, malgrat que la presència d’aquestes pastures es troba concentrada en poques comarques de Catalunya i que signifiquen una superfície relativament baixa en comparació amb altres usos agraris del sòl.

La jornada es va organitzar en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària de la comarca de la Garrotxa, en el qual participen el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, IRTA-Mas Badia, el consorci SIGMA i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i es va comptar amb la col·laboració de l’Instituto Vasco de Investigación y Desarrollo Tecnológico NEIKER-Tecnalia i de l’Ajuntament de la Vall de Bianya.

Des de les entitats organitzadores es fa una valoració molt positiva de la jornada, basada en l’elevada participació, en els resultats de les enquestes i en l’interès mostrat pels assistents en les diferents temàtiques tractades. Les presentacions exposades al llarg de la jornada són consultables a través dels següents enllaços. A la part final també es poden trobar dos enllaços més vinculats als treballs que es desenvolupen des de Neiker en àmbit de pastures i que varen ser tractats durant la jornada.