Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El maig de l’any vinent se ...
 
Dissabte, 02 de desembre de 2017

El maig de l’any vinent se celebrarà a Olot el congrés 7th International Maar Conference

Ja ha sortit la segona circular del congrés que es convoca cada 2 anys


maar_250

Del 21 al 25 de maig de 2018 es farà la 7ª edició d’aquest congrés internacional, dirigit pel geòleg i vulcanòleg olotí Xavier de Bolòs i del qual el Parc Natural forma part del comité organitzador com a assessor. 

Les inscripcions es podran fer fins al 15 de desembre i la previsió és que un centenar de vulcanòlegs, geòlegs, paleontòlegs i climatòlegs de renom mundial facin estada a Olot.

Els ponents aportaran treballs sobre riscos volcànics i turisme volcànic que seran presentats a la sala Torín d'Olot, en anglès que és la llengua oficial del congrés.

La denominació Maar és per distingir els volcans que van sorgir d'una explosió, en la qual la lava va entrar en contacte amb dipòsits d'aigua subterrània. La barreja forma cràters profunds i circulars que sovint acullen estanys a l'interior. A la Garrotxa almenys hi ha dos volcans d'aquestes característiques: el de Santa Margarida de Santa Pau, que té només 11.000 anys, i el de can Tià, entre Sant Aniol de Finestres i Sant Feliu de Pallerols.

Mentre duri el congrés, hi haurà una biblioteca mòbil complementària amb una selecció de material de consulta relacionat amb la temàtica facilitat pel Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Més informació a wgrabolo@gencat.cat i al 972 26 46 66.

Més informació: