Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Efectes del maneig i de la ...
 
Dilluns, 06 de novembre de 2017

Efectes del maneig i de la fertilització sobre l’estat de les pastures

El proper 29 de novembre està previst de realitzar una nova jornada sobre les pastures, en què participaran tècnics del Instituto Vasco de Investigación y Desarrollo Tecnológico NEIKER-Tecnalia


JornadaPastures1_250

En l’edició d’enguany es podrà comptar amb la participació de tècnics del Instituto Vasco de Investigación y Desarrollo Tecnológico NEIKER-Tecnalia, des d’on treballen en les pastures des de fa molts anys i en aspectes molt diversos. Els darrers treballs que han portat a terme es centren en destacar la importància del maneig del pastoreig sobre l’estat de la pastura. Així doncs, es mostraran pràctiques dirigides a resoldre preguntes com, quan han d’entrar els animals a la pastura?, amb quina càrrega?, quins són els períodes òptims de repòs de la pastura?. Les respostes a aquestes preguntes es sustenten amb diferents millores que repercuteixen en l’estat de la pastura, fet que es determina amb un sistema d’avaluació propi que incideix en diferents paràmetres de la pastura (producció, diversitat, contingut de matèria orgànica del sòl, ....).

En la jornada, també es mostraran diferents pautes sobre la fertilització orgànica de les pastures. Aquestes pautes es basen en els resultats d’un camp experimental, que té per objectiu establir estratègies de fertilització que estiguin basades en l’aplicació de dosis de nutrients adaptades a les condicions de la pastura, i aplicades en els moments més adequats.

La jornada que s’ha anat celebrant amb una periodicitat anual des de l’any 2008, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Vall de Bianya.