Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Acte commemoratiu dels 25 anys ...
 
Dilluns, 27 de novembre de 2017

Acte commemoratiu dels 25 anys del Curs de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

En l’acte es van entregar els diplomes a la darrera promoció d’un col·lectiu que ja compta amb més de 500 guies acreditats.


25 anys de guies 1
Assistents a la visita al Parque
25 anys de guies 2
Entrega de diplomes

Enguany hem complert 25 anys des de l’organització del primer curs de guies interpretadors. Un quart de segle on més de mig miler de persones, entusiastes de la natura pirinenca, han assolit el títol de guies interpretadors/es en el marc d’un dels parcs nacionals més ben conservats del sud d’Europa i l’únic existent a Catalunya.

Per tal de reconèixer a tots els i les alumnes, i les empreses que han anat creant, vinculades a l’educació i la interpretació ambiental, a la gestió del medi natural o a d’altres camps professionals relacionats, directa o indirectament, amb els coneixements adquirits en el curs, s’ha celebrat un acte commemoratiua la casa del Parc d’Espot el divendres 24 de novembre.

A l'acte hi han assistit més de 50 guies interpretadors que han realitzat aquests cursos de formació durant els darrers 25 anys, la major part des quals desenvolupen tasques relacionades amb l'educació i interpretació ambiental, el medi natural i altres activitats relacionades amb l'entorn del Parc i els Pirineus.

També hi han assistit, per part del departament de Territori i Sostenibilitat, el president del Patronat del Parc, Josep Enric Llebot i la directora-conservadora, Mercè Aniz; i en representació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol i el subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió. Així mateix hem comptat amb la presència de l’alcalde d’Espot, Josep Mª Sebastía (i guia interpretador) , l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Mª Dalmau, el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça (també guia interpretador) i el vicepresident del Consell Comarcal de Pallars Jussà, Martí Cardona.

La jornada ha començat amb una visita a l’estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera seguit d’un dinar per a tots els participants de la trobada a Espot. Per acabar s’ha fet l’acte commemoratiu amb una projecció de fotografies, vídeo-salutacions i finalment s’han lliurat els certificats de la darrera promoció de guies interpretadors.