Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Nacional d’Aigüestortes ...
 
Dimarts, 21 de novembre de 2017

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici resol la XXIVa edició del seu concurs de fotografia

L’Accèssit Carros de Foc s’ha atorgat per segon any a imatges d’aquesta popular ruta.


Jurat

Al llarg de diverses hores del matí de l’21 de novembre, el jurat format per Antoni Añó i Sergi Ricart, fotògrafs especialitzats dels Pirineus, Anselm Ros de la Fundació Institut d’Estudis Ilerdencs, Sergi Martínez, guarda del Refugi Ernest Mallafré  i Maria Merced Aniz, Directora del Parc, han valorat les 133 obres presentades pels 51 concursants del XXIV Concurs de fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El veredicte atorga el primer premi a la trilogia d’en Luis Javier Paricio Badules dedicada a l’avifauna, concretament espècies molt fugisseres com el picot negre, el gall fer i el característic pela-roques. El treball en blanc i negre d’en Ricard Gabaldà, Boira baixa s’emporta el segon premi. La trilogia tardorenca Otoño / Camino / Amitges de Juan José Azurmendi s’ha fet mereixedora del tercer premi, seguida d’unes daïnes encuriosides a Mirades de Marina Vegué. Una altra trilogia, aquest cop nocturna, s’emporta el cinquè premi amb Al sur de una noche de verano / Duermevela / Tesoros ocultos de Patricia Núñez Alija. Enguany l'accèssit Els Minairons, dedicat a les fotografies d’activitats tradicionals, costums i etnografia dels pobles de l'àrea d'influència del parc és per a la trilogia de Jordi Però Enjaume amb Fils d’ovelles / Ramada de Llessui / Falles de Durro.

A continuació s’ha fet la tria de l’Accèssit Carros de Foc de fotografia digital, que ha comptat amb la participació de 23 concursants que han enviat 65 imatges relacionades amb aquesta popular ruta.
La decisió del jurat ha estat premiar ex aequo a dues imatges al voltant de la zona d’Amitges: Vistes nocturnes d’Amitges d’Andrés González Viñes i Amanecer sobre Amitges de Jose Manuel Lozano López.

Les obres guanyadores així com les de la resta de participants es podran veure en una exposició itinerant per les diferents Cases del Parc Nacional; consulteu el programa d'activitats per a saber les dates i els llocs concrets. Les guanyadores de l’Accèsit Carros de Foc es podran veure a la web del Parc així com a la de Carros de Foc.

Des del Parc es vol agrair a tots els concursants la seva participació així com també la col·laboració activa de la Fundació Institut d’Estudis Ilerdencs en la dotació dels premis i dels membres del jurat en la selecció de les fotografies guanyadores.

Més informació