Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Celebració d’un Curs flash ...
 
Dijous, 09 de novembre de 2017

Celebració d’un Curs flash d’introducció a l’anellament a Can Jordà, seu del Parc Natural a Santa Pau

El cap de setmana del 4 i 5 de novembre es va fer aquest curs, organitzat per l’Institut Català d’Ornitologia i amb l’ornitòleg Oriol Clarabuch com a professor


durbec_250
Anellament d'un durbec (Coccothraustes coccothraustes). Fotos: Oriol Clarabuch i Aurora García-Berro (CDPNGarrotxa)

Aquests cursos dels quals enguany s’han programat 6 edicions en diferents espais naturals de Catalunya, són ideals per a la iniciació a l’anellament científic d’ocells.

Són cursos essencialment pràctics, però també inclouen una part teórica on se sintetitzen, amb l’ajut de material gràfic, els principals  fonaments de l’anellament científic d’ocells. Els participants no cal que tinguin coneixements previs sobre anellament ni ornitologia, tot i que és recomenable tenir certa pràctica en identificació d’ocells.

Durant els 2 dies del curs, els participants van anellar 130 ocells de 19 espècies diferents, entre els quals 3 durbecs i 2 lluers i es va capturar una mallerenga carbonera que portava una anella que li havien posat el 2010.

Cal remarcar que aquesta activitat era la darrera de l'efemèride ambiental del Dia dels animals al Parc, en què durant 1 mes s’ha fet exposició de materials física a Can Jordà i virtual a Pinterest, s’han regalat llibres i pòsters sobre animals als consultors del Centre de Documentació, s’han actualitzat dades de fauna a la web del Parc i a la Viquipèdia, i com a darrera acció s’ha deixat una biblioteca mòbil amb una vintena de guies i documents sobre ocells per poder utilitzar els assistents al curs d'anellament.