Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural ha col·laborat ...
 
Dimecres, 11 d'octubre de 2017

El Parc Natural ha col·laborat en una nova edició de la celebració de la Nit dels Volcans 2017

El Centre de Documentació del Parc ha exposat una mostra de materials per a consulta dels participants a la Nit dels Volcans


NitVolcans2017_250
Nit dels volcans 2017 al PNZVGarrotxa. Foto: Muntsa Navarro (CDPNZVG)

El passat divendres 29 de setembre, el Museu dels Volcans i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa van preparar diverses activitats al pati de l’Hospici d’Olot en el marc de la Nit Europea de la Recerca que se celebra a centenars de ciutats europees i en què es pretén explicar al públic en general què fan els investigadors.

L’espai del pati de l’Hospici estava dividit en 3 espais diferents:

  • Exposició de petit format “Volums volcànics” on mitjançant diferents maquetes es pretenia ressaltar que hi ha al darrere de les formes que tenen els volcans , dels materials que els componen, a més de la fotogènia que acompanya tot el fenomen del vulcanisme.
  • Espai condicionat per a la realització d’experiments sobre la formació dels volcans
  • Mostra de documents i material sobre volcans proporcionat pel Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Durant el matí, un grup d’educació infantil de l’escola de El Morrot d’Olot i un altre d’educació primària de l’escola Sant Roc d’Olot van visitar l’Hospici. Els primers, més petits, van gaudir amb els experiments que feia la Laura Baldrich i que explicaven la formació de la lava o bé l’explosió d’un volcà.

El segon grup format per alumnes més grans van poder aprofitar més tots els continguts: l’explicació sobre els diferents tipus de volcans amb les maquetes, els experiments i la consulta dels llibres exposats.

Al vespre una trentena de persones va estar observant i alabant les maquetes d’en Jordi Zapata i també escoltant atentament les seves explicacions acurades i assequibles. Per acabar, es va acomiadar els assistents amb un tastet de torradetes amb confitura de poma del fruiterar del Parc Natural, acompanyat d’una copa de cava.