Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural col·labora amb ...
 
Dimecres, 02 d'agost de 2017

El Parc Natural col·labora amb el X Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge organitzat per RCR BUNKA Fundació Privada | RCR LAB·A

El director del Parc, Xavier Puig va fer una xerrada el 31 de juliol, jornada inaugural del workshop


Workshop RCR 2017
Foto: Xavier Puig (#CDPNZVG)

Del 31 de juliol al 18 d’agost té lloc a Olot la 10a edició del Worshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge organitzat per RCR Bunka Fundació i RCR LAB·A, amb la participació de 75 estudiants, arquitectes i altres professionals de 27 països diferents d’Europa, Amèrica, Àsia, Orient Mitjà i Austràlia per submergir-se durant un mes en una vivència i reflexió sobre Olot.

Com els anys anteriors, el director del Parc participa en la jornada d’obertura del workshop mitjançant una ponència que aquest any ha estat una introducció general al coneixement de la comarca de la Garrotxa  i del Parc Natural (característiques, singularitats, normativa, etc.) amb una concreció específica sobre el patrimoni arquitectònic tradicional de la comarca (la casa de pagès, construccions de pedra seca, materials, textures, etc.).

Cal destacar que en l’àmbit dels espais naturals protegits el workshop d’enguany dedica un taller específic a la reflexió sobre les cabanes pastor a l’alta muntanya,  com a contribució al compliment d’una de les accions previstes en el Programa Piros-LIFE Catalunya, per a la consolidació de la població de l’ós bru als Pirineus  centrals.

Per això, la jornada d’obertura del taller ha comptat també amb la presència del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, i el doctor arquitecte Josep Bunyesc, que han introduït els participants en el món de la ramaderia i l’arquitectura  de les zones de muntanya com a informació de base per al desenvolupament del taller.

Mentre duri el workshop, hi haurà una biblioteca mòbil complementària amb una selecció de material de consulta relacionat amb la temàtica facilitat pel Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Més informació a wgrabolo@gencat.cat i al 972 26 46 66.