Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural col·labora en ...
 
Dilluns, 15 de maig de 2017

El Parc Natural col·labora en l’organització de la visita de la Sra Jane Elías, coordinadora del programa PACE a Sonoma (Califòrnia)

L’Ajuntament d’Olot i DINAMIG organitzen aquesta visita en què es presentarà el programa PACE (Property Assessed Clean Energy) el proper 17 de maig


Jane_Elias_250

El programa PACE és un innovador mecanisme de finançament de les millores d’eficiència energética d’edificacions residencials i comercials. La tornada de la inversió a llarg termini mitjançant un càrrec a l'impost de propietat permet superar barreres per a la seva adopció exponencial i a gran escala, arribant a propietaris amb perfils de solvència baixos o mitjans. PACE està en funcionament a 33 estats dels EUA i a Washington DC, on s’ha hagut d’adaptar legislació a nivell de comtats i de ciutats per tal de poder aplicar-se.

Jane Elías compartirà l’experiència del comtat de Sonoma que ha permès fer el salt d’un projecte pilot a un mercat de 4.000 milions de dòlars a l’economia verda.

La jornada començarà a les 10 del matí a l'Ajuntament d'Olot i seguidament es desplaçarà fins a Can Jordà, seu del Parc Natural, on exposarà una visió general del programa PACE i després es farà un Workshop sobre el projecte a la sala d’actes.

També s’ha previst una biblioteca mòbil amb una mostra de materials relacionats amb l’eficiència energètica facilitats pel Centre de Documentació del Parc Natural, el Centre de Documentació de Medi Ambient de la Generalitat i altres centres de documentació ambiental de la xarxes catalana i espanyola DocAmbCat i RECIDA.

Després del dinar, la visita continuarà per diferents indrets d’Olot com l’IES La Garrotxa, l’Espai Zero i l’Illa Energètica.