Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Visita al Geoparc del Sobrarbe
 
Dimarts, 16 de maig de 2017

Visita al Geoparc del Sobrarbe

El geòleg del Parc Natural del Cadí-Moixeró visita el Parc Geològic dels Pirineus que es troba a la comarca de Sobrarbe


Visita al Geoparc del Sobrarbe

Una de les prioritats en la gestió del Parc Natural és l'increment del geoturisme, la divulgació dels llocs d'interès geològic del Parc per incrementar el nombre de visitants interessats en aquest patrimoni natural a vegades massa poc conegut. 

Al Prepirineu aragonès hi trobem una gran àrea d'interès geològic, el Geoparc del Sobrarbe, amb un centre d'interpretació situat a Ainsa. Aquest gran Geoparc, que abasta tota la comarca del Sobrarbe i que inclou el Parc Nacional d'Ordesa-Monte Perdido, i part dels parcs naturals de la Sierra de Guara i Posets-Maladeta, té una forta tradició d'impuls dels valors geològics i de la seva divulgació, incrementant notablement les visites a la comarca des de la seva creació.

Els dies 9 i 10 de maig hem fet una visita al Geoparc, durant la qual hem pogut veure el seu funcionament, les seves instal·lacions, i recórrer alguna de les 30 geo-rutes a peu que han establert en aquell territori. Hem pogut analitzar la feina feta per ells, i comparar-la amb la que actualment estem realitzant nosaltres, i fer un intercanvi d'informació tècnica molt positiu per a les dues parts.

La visita ha estat molt útil i ens servirà d'al·licient per continuar treballant amb la divulgació de l'enorme patrimoni geològic del parc natural.